Getstay.nl - Gastvrij aan Zee

Wandelroutes

Ontdek de Betoverende Wandelroutes Rondom Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een fantastische plek om vakantie te vieren. En wat is een betere manier om de prachtige landschappen te bewonderen dan te voet? Bij Getstay Holiday weten we dat als geen ander.

De omgeving van Egmond biedt een ongeëvenaarde diversiteit aan natuurlijke schoonheid, van adembenemende duinen tot uitgestrekte stranden en pittoreske bossen. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen wandeling, de wandelroutes rondom Egmond hebben voor ieder wat wils.

Stel je voor: je wandelt langs schitterende landschappen, omgeven door de rustgevende geluiden van de natuur. De duinen vormen een indrukwekkend decor terwijl je over slingerende paden loopt, met af en toe een glimp van de zee aan de horizon. De frisse zeelucht en het gevoel van vrijheid maken elke stap een belevenis.

Bij Getstay Holiday hebben we een selectie gemaakt van de mooiste wandelroutes in Egmond. Van korte, ontspannende wandelingen tot uitdagendere tochten voor de avontuurlijke wandelaar.

Dus trek je wandelschoenen aan, adem de frisse zeelucht in en laat je betoveren door de natuurlijke pracht van Egmond aan Zee. Ontdek de wandelroutes die deze plek zo bijzonder maken en creëer onvergetelijke herinneringen.

Kom, loop mee en ontdek Egmond te voet met Getstay Holiday.

Abdijwandeling Egmond Binnen

Deze 14,05 km lange wandeling duurt ongeveer 2 uur en 48 minuten en start in Egmond Binnen.

Tijdens deze wandeling door en rondom Egmond Binnen ontdek je een prachtig duin- en polderlandschap. Nabij Egmond Binnen bevindt zich het park van de Abdij van Egmond, de oudste abdij van Nederland, hoewel je dat niet meteen zou denken. De Sint-Adelbertabdij, opgericht in de tiende eeuw, werd in 1573 op bevel van Willem van Oranje verwoest door de watergeuzen. Pas in 1935 werd er een nieuwe abdij gebouwd, die nog steeds een monnikengemeenschap huisvest. Verder wandel je door strak ingedeelde polders, uitgestrekte veenweidegebieden en duinen.

Bekijk hier de gehele wandeling!

Adbij van Egmond

Het kasteel van Egmond aan den Hoef

Deze 7,88 km lange wandeling duurt ongeveer 1 uur en 34 minuten en start in Egmond aan den Hoef.

Wandel door de bloembollenvelden rond Egmond aan den Hoef en ontdek de imposante omgeving van Kasteel Egmond, een beschermd dorpsgezicht. Hier stond van 1129 tot 1798 een vesting, waarvan de restanten in de jaren dertig werden teruggevonden en nog te bezichtigen zijn. De dertiende-eeuwse slotkapel staat nog overeind. Op de terugweg wandel je door het Noordhollands Duinreservaat, een afwisselend gebied met duintoppen, bosjes en stilte. Dit unieke natuurgebied is perfect om je hoofd leeg te maken en energie op te doen.

Bij het slot kun je even pauzeren en genieten van de groene omgeving en de zichtbare restanten van het oude kasteel.

Bekijk hier de gehele wandeling!

Slotkapel

Wandeling Egmond aan Zee

Deze 10 km lange wandeling duurt ongeveer 2 uur en start in Egmond aan Zee.

Bereid je voor op een heerlijke dag aan de kust. Deze route leidt je over het strand, door Egmond aan Zee en het prachtige Noordhollands Duinreservaat. Op het strand kun je rustig aan doen en genieten van de branding en het uitzicht over zee. Bij mooi weer kun je zelfs even pootjebaden.

Vergeet niet ook naar de boulevard te kijken, waar nog mooie huizen uit het begin van de twintigste eeuw staan, zoals het hoort in een oud vissersdorpje. Deze karakteristieke huizen zijn overal in Egmond aan Zee te vinden. Verken de kleine straatjes om deze prachtige vissershuisjes te bewonderen.

Bekijk hier de gehele wandelroute

vuurtoren

Ben jij na deze wandelingen nog lang niet uitgewandeld? Klik dan hier voor nog veel meer wandelroutes binnen de Egmonden!